اشتباهات رایج در چیدمان اتاق کودک

اشتباهات رایج در چیدمان اتاق کودک

از آنجا که اتاق خواب کودک مکانی است که ممکن است مدتی هر چند کوتاه فرزندتان را در آن تنها بگذارید و به کار هایتان برسید، باید ایمن باشد. خطر همیشه در کمین است و اگر هوشمندانه همه احتمالات ممکن را بررسی نکرده باشید شاید اتفاقی برای فرزندتان بیفتد که برای جبرانش یک عمر هم کافی نباشد.

به عنوان مثال مادری برای اتاق کوچولویش کلی تابلوهای خوشگل با عکس معروف ترین شخصیت های کارتونی خریده و همه را با سلیقه به دیوارهای اتاق زده بود و بزرگ ترین تابلو را که در آن تمام شخصیت های کارتونی وجود داشت، بالای تخت کوچولوی خود زده بود. یک روز کوچولویش را به جای تخت نوزاد روی تخت خودش خوابانده بود که موقع رد شدن از کنار اتاق نوزاد دید یک چیزی در اتاق کم است، با دقت که نگاه کرد، متوجه تابلو چوبی بزرگی شد که به جای این که روی دیوار باشد، روی تخت دخترش افتاده بود. هیچ کس دوست ندارد که با همچین صحنه ای مواجه شود! پس در طراحی اتاق فرزندتان فکر همه جا را بکنید.

اتاق کودک شما پیش از هر چیز باید امن باشد. بنابراین در هنگام مرتب سازی اتاق کودک، مراقب اشتباهات زیر باشید. در این صورت هم راحتی و هم امنیت کودک شما فراهم می شود.

 

اشتباهات رایج والدین در چیدمان اتاق کودک

 

اشتباه اول: تخت خواب کودک

تخت خواب نوزاد جزئی مهم است که می تواند هزینه سیسمونی نوزاد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. اما خرید تخت خواب قدیمی استانداردهای ایمنی جاری را فراهم نمی کند. بهتر این است که یک تخت خواب جدید بخرید. قیمت تخت مهم نیست. تمام تخت های جدید براساس استاندارد ساخته می شوند.

  • تخت را خوب بررسی کنید و دقت کنید هیچ کدام از میله ها ترک نخورده و نشکسته باشند.
  • ببینید تخت مورد نظر لبه های تیز یا دندانه دار نداشته باشد، زیرا به بدن کودک آسیب می زند.
  • تخت را با دقت بررسی کنید که هیچ گونه دستگیره یا برآمدگی که لباس یا بدن کودک به آن گیرکند و سبب خفگی او شود، نداشته باشد.
  • تمام پیچ و مهره های تخت باید مخفی باشند تا مبادا دست یا سر کودک به آن گیر کند.
  • بست های تخت یا قسمت هایی که روی هم سوار می شوند را خوب بگردید تا مبادا شل باشند و از هم باز شوند.

 

اشتباه دوم: ضربه گیرهای تخت خواب

آکادمی کودکان در آمریکا در خصوص عدم استفاده از ضربه گیرهای تخت خواب از سال 2011 توصیه کرده است زیرا این ضربه گیرها باعث خفگی یا به دام انداختن نوزاد می شوند. تشک های نرم نیز خطر (SIDS) مرگ ناگهانی نوزاد را افزایش می دهند.

برای امنیت نوزاد در هنگام خواب، هیچگاه بالشت، لحاف، پتو و اسباب بازی در تخت او قرار ندهید.

 

اشتباه سوم: تابلو بالای تخت خواب کودک

بهتر است هیچ تابلویی بالای تخت خواب نوزاد آویزان نکنید. این کار خطرناک است زیرا احتمال افتادن تابلو بر روی نوزاد وجود دارد. همچنین در هنگامی که نوزاد یاد می گیرد بایستد احتمال دارد تابلو را بکشد و روی خودش بیندازد و باعث آسیب او شود.

اگر تصمیم دارید تابلویی روی تخت نوزاد آویزان کنید حتما از سفت بودن آن مطمئن شوید. برای مثال، اگر قاب دارای یک سیم آویزان است، از قلاب ایمن زلزله استفاده کنید. برای ایمنی بیشتر، تخت نوزاد را از دیوار فاصله دهید تا اگر تابلو افتاد بر روی زمین بیفتد.

 

اشتباه چهارم: اثاث غیرمستحکم

پیش از اینکه متوجه شوید نوزاد شروع به راه رفتن می کند و برای ایستادن از اثاث منزل کمک می گیرد. بنابراین سعی کنید قفسه ها و کمدها را به دیوار وصل کنید تا از افتادن آن ها بر روی نوزاد جلوگیری شود. توصیه می شود اثاث منزل را به ستون های دیوار با پیچ های دیواری خشک وصل کنید.

 

اشتباه پنجم: پنجره ها و پرده های ناامن

اثاث منزل را از پنجره فاصله دهید و پیش از این که نوزاد شروع به راه رفتن کند، در مقابل پنجره نرده بزنید. همچنین در خصوص پیچ کردن قاب پنجره یا راهی برای جلوگیری از باز شدن پنجره فکر کنید. از پرده های بدون نخ آویز استفاده کنید.

در انتخاب پرده دقت کنید که جنس الیاف پرده از مواد شیمیایی مصنوعی نباشد و بافت های تنگ و پیچیده نداشته باشد، زیرا سبب جذب گرد و غبار و ایجاد حساسیت در فرزندتان می شود. پرده های ساده تر ذرات معلق را جذب نمی کنند و راحت شسته می شوند. اگر پرده شما نخ آویز دارد، آن را طوری قرار دهید که نوزاد نتواند به آن دسترسی داشته باشد. زیرا یکی از عوامل خطرناک در جهت خفگی می باشد.

 

اشتباه ششم: اجزای متحرک ناامن

از آنجایی که روبان ها و رشته ها خطرناک هستند هرگز آن ها را بالای تخت نوزاد آویزان نکنید. می توانید آن ها را در ارتفاعی قرار دهید که نوزاد در هنگام دراز کشیدن به آن ها دسترسی نداشته باشد.

هنگامی که نوزاد یاد گرفت روی دست و زانو بایستد (در حدود 4 تا 5 ماهگی) این وسیله را از روی تخت او بردارید.

 

اشتباه هفتم: ذخیره سازی ناامن اسباب بازی ها

برای مرتب نگه داشتن اسباب بازی ها از سبدی بدون درب و بدون گوشه های تیز استفاده کنید. در قفسه های درب دار اگر درب آن بسته شود باعث آسیب به نوزاد می شود و می تواند نوزاد را داخل گیر اندازد. اگر در حال حاضر در منزل قفسه درب دار دارید توصیه می شود درب آن را جدا کنید.

 

اشتباه هشتم: میز تعویض پوشک به هم ریخته

اول این که میز تعویض را با وسایل بی ربط پر نکنید که دورتان شلوغ شود و ناگهان فرزندتان از دست تان بیفتد. دوم این که به هیچ عنوان مواد بهداشتی از قبیل پودر، شامپو، پماد، روغن و… را روی این میز نچینید زیرا تنها اگر یک لحظه غافل شوید و فرزندتان این مواد را وارد دهانش کند خطرات مسمومیتش را نمی توانید جبران کنید. این مواد و وسایل خطرناک هستند. بنابراین آنها را در قفسه ای دور از دسترس فرزندتان بچینید و درب آن را ببندید. از آویزان کردن چیزی روی میز تعویض پوشک اجتناب کنید. پوشک کثیف بسیار خطرناک است بنابراین آن را دور از دسترس نوزاد قرار دهید.

 

اشتباه نهم: خطرات خفگی

نوزاد هر چیزی را می جود. در خصوص خطرات مربوط به خفگی، مانند خوردن سکه و توپ های کوچک مراقب باشید. اثاث منزل را بررسی کنید که دارای قطعات شل نباشند، مانند دستگیره کشو، پیچ و مهره و… . همچنین هر چیز الکتریکی، شامل لامپ یا مانیتور را از دسترس نوزاد دور نگه دارید. الکتریسته خطرناک است و سیم ها نیز می توانند باعث خفگی شوند.

 

اشتباه دهم: دسترسی به سیم های برق

سیم های برق بسیار خطرناک هستند بنابراین در هنگام سیم کشی اتاق سعی کنید سیم های برق را به دیوار سفت کنید تا آویزان نباشند. همچنین روی پریزها را با درپوش مخصوص پریز بپوشانید. کودکان به سرعت با نگاه کردن به شما یاد می گیرند به طور مثال هنگام وصل کردن جارو برقی به پریز و خارج کردن سیم آن از پریز همه چیز را از شما تقلید کنند.

 

اشتباه یازدهم: سمپاشی ممنوع

با وجود گرم شدن هوا و افزایش حشرات به هیچ وجه خانه را سم پاشی نکنید. (گاهی دیده می شود والدین قبل از دنیا آمدن فرزندشان سم پاشی را انجام می دهند اما این مواد شیمیایی تا مدت ها روی سطوح می مانند و ممکن است هنگامی که فرزندتان چهار دست و پا راه می رود با آنها مسموم شود) برای از بین بردن حشرات از موانع فیزیکی استفاده کنید. مثلا در ها، پنجره ها، درز ها را خوب بپوشانید یا فقط خروجی های فاضلاب را سم بزنید.

 

اشتباه دوازدهم: نقاشی دیوار ها

برای نقاشی کردن اتاق از رنگ های طبیعی یا با پایه آبی (نه روغنی) استفاده کنید. رنگ هایی که حاوی مواد شیمیایی فرار از قبیل فرمالدئید هستند برای سیستم تنفسی به شدت مضرند. بعد از نقاشی اتاق فرزندتان حتما چند روز در ها را باز بگذارید تا بوی رنگ و مواد شیمیایی فرار آن از فضای منزل خارج شوند. به هیچ وجه بلافاصله بعد از خشک شدن رنگ کالای خواب، فرش، موکت و پرده ها را سرجاهای خود نگذارید، زیرا بخارات و مواد فرار رنگ ها جذب این منسوجات می شوند.

 

اشتباه سیزدهم: حفاظ پله ها

اگر اتاق کودک در طبقه ی دوم باشد، به احتمال زیاد دلتان بخواهد که از نرده های حفاظتی برای افزایش امنیت اتاق کودک در بالای پله استفاده کنید. هر وقت که کودک بتواند از تخت بیرون بیاید، ممکن است به آرامی از اتاق خود بیرون آمده و از پله ها پایین بیاید. اگر او هنوز در پایین آمدن از پله ها خوب نباشد، این کار می تواند خطرناک باشد. مخصوصا زمانی که خوابالوده هم باشد، اما حتی اگر زمانی که خواب آلود هم است، از نرده ی حفاظتی استفاده کنید خیال تان راحت است.

 

مطالب مرتبط : سرویس خواب مناسب برای نوزاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *